T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / MERKEZ - Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

DİSLEKSİ ÖĞRENCİMİZ HAFIZLIĞINI BAŞARIYLA TAMAMLADI

Disleksi (Özel öğrenme güçlüğü) öğrencimiz İkbal Adıyaman gösterdiği üstün başarı ve gayret ile hafızlığını tamamladı.Disleksi (Özel öğrenme güçlüğü)  nedeniyle özel eğitim destek programı alan öğrencimiz  İkbal Adıyaman okulumuzda uygulanan "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında başlamış olduğu hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayarak güzel bir örnek teşkil etti.

Disleksi Öğrencimiz Hafızlığını Başarıyla Tamamladı

Disleksi (Özel öğrenme güçlüğü) öğrencimiz İkbal Adıyaman gösterdiği üstün başarı ve gayret ile hafızlığını tamamladı.

Disleksi (Özel öğrenme güçlüğü)  nedeniyle özel eğitim destek programı alan öğrencimiz  İkbal Adıyaman okulumuzda uygulanan "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında başlamış olduğu hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayarak güzel bir örnek teşkil etti.

Hıfzını tamamlayan öğrencimiz İkbal Adıyaman için okulumuz salonunda sade bir program düzenlendi.  Düzenlenen programa, İl Müftü Yardımcısı Bayram Danacı, Okul Müdürü Adnan Karakurluk, Okul Aile Birliği Başkanı Kemal Aydın ve  Yönetim Kurulu Üyeleri, Kur'an Kursumuzun Kur'an-ı Kerim Öğreticileri, Özel Özüm Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi İdareci ve Öğretmenleri, öğrencimizin ailesi ve yakınları ile beraber birçok veli iştirak etti. İl Müftülüğümüz, Okul müdürlüğümüz ve Okul Aile birliği tarafından hıfzını tamamlayan öğrencimize çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kur'an-ı Kerim'i hıfzetmek hususunda gösterdiği gayretle herkese örnek olan ve hafızlık eğitimini tamamlamanın mutluluğunu hisseden Öğrencimiz İkbal Adıyaman, 'Hafızlığa anne ve babamın da teşviki ile başlamaya karar verdim.. 18 Km'lik yoldan bu eğitimin verildiği okulumuza trenle geldim. 1 sene de yatılı kaldım. Bu süreç sonunda Elhamdülillah hafızlığımı başarıyla tamamladım. Katkı ve destek veren herkese teşekkür ederim' ifadelerini kullanarak mutluluğunu dile getirdi.

İkbal'in başarısı takdire şayandı

Okul Müdürümüz  Adnan Karakurluk,  İkbal'i ailesinin de desteğiyle hafızlık programına dahil ettiklerini söyleyerek ""İkbal disleksi (Özel öğrenme güçlüğü) tanısı konduğundan özel eğitim destek programına tabi bir öğrencimizdi. Haftanın belirli günlerinde başka bir özel eğitim kurumunda özel eğitim alıyordu. Ailesi ve İkbal hayli hevesli olunca fırsat verip programa dahil etmeye karar verdik. İlk günleri hatırlıyorum, çok zorluydu, çok duyguluydu ama öğrencimizin gayretiyle mutlu sona erdik Bu sürecin sonunda anne ve babanın ısrarı, İkbal'in hırsı ve azmi, takdire şayandı. 2017 yazında İkbal'i programa dahil ettik ve hafızlık sürecini başarıyla tamamladı. İkbal hiçbir arkadaşından geri kalmadı hatta bazılarından da ilerideydi. Öğrencimizin başarında emeği geçen herkese şahsım ve okulum adına şükranlarımı sunuyorum."  ifadelerini kullandı.

" GURUR DUYUYORUZ"

Öğrencimizin babası İbrahim Adıyaman ise zorlu bir o kadar da meşakkatli bir yoldan geçtiklerine ifade ederek, duygularını şu şekilde ifade etti:

"Çocuğumun kişiliği itibarıyla zor bir süreçten geçtik. Bu tür rahatsızlığı olan çocuklarda diyalog kurmak, onları topluma kazandırmak çok kolay değil. Bizim için de kolay bir dönem olmadı. Bazen üzüldük, bazen kızdık, bazen yorulduk, bazen küstük ama hiçbir zaman pes etmedik. Çocuğumuzun geleceği ve onu topluma kazandırmak için elimizden gelen bütün fedakarlığı yapmaya çalıştık. Çocuğumuzla gurur duyuyoruz. İnşallah vatana, millete hayırlı bir evlat olarak yetiştirmek nasip olur bize."

31-07-2019

31-07-2019

31-07-2019

31-07-201931-07-201931-07-201931-07-201931-07-2019

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.07.2019 - Güncelleme: 24.12.2019 01:22 - Görüntülenme: 1558
  Beğen | 30  kişi beğendi