T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / MERKEZ - Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Sevgin Daima İliklerimde Projemiz Hakkında

Sevgin Daima İliklerimde

" Çağımızın en büyük illeti ''KANSER''. Tüm insanlık bununla boğuşurken, özellikle kan hastalıklarıyla ilgili olan bu illeti yenmenin kan bağışlayarak mümkün olduğu da bilinen bir gerçektir. Tıp bilimi sürekli gelişiyor, bu nedenle ilik nakli yapmak günümüzde daha kolay. Birilerine ''UMUT'' olabilmek bir adım ötemizde ve aslında umut dediğimiz şey ''bir tüp kan bağışı''. Kim bilir Türk Kızılayı'na yapacağımız kan bağışlarıyla kaç kez umut olabilir, kaç gülümseme düşürebiliriz insanların yüzüne.

''Sevgin Daima İliklerimde'' isimli projemizin amacı öğrencilerimiz, velilerimiz, çevre halkı ve bulunduğumuz bölgedeki eğitim camiasını kan bağışı hakkında bilinçlendirerek Türk Kızılayı'na kan bağışı sağlamak ve geleceğin Türk Kızılayı gönüllülerini ortaya çıkarmaktır.

Umut dolu geleceklere bir adım da bizden olsun diye!"  düşünce ile başlayan e Twinning projesine okulumuz da katılımcı olmuş ve kan bağışının okulumuz tarafından da önemseniyor ve her sene kan bağışı etkinliği yapıldığı için bizde kan bağışı projesinde yer almayı çok değerli bulduk.

Kurucu olarak Seyyid  Abdullah Şemdini Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şemdinli; Derecik İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesinden çok değerli öğretmenlerimizin düşünmüş ve projeye ön ayak olmuş bizde Şht. Prof. Dr. İlhan Varank K. A. İ. H. L başta olmak üzere Fatsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çanakkale Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Harun Çakmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yenimahalle, Ankara ; Koçarlı Mesleki Eğitim Merkezi, İbn – i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Korgan, Barbaros Hayrettin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Tarsus illerinden projeye destek vererek kan bağışının önemi ve gerekliliği ile ilgili farkındalık yaratmak için yola çıktık.

Projemizi Nisan ayında kan bağışı yaparak sonlandırmayı hedefliyoruz, Ramazan ayına denk gelmesi de bağışımız daha da anlamlı hale getireceğine inanıyoruz.

 Kanın daima İliklerimde!

02-04-202102-04-202102-04-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.04.2021 - Güncelleme: 12.01.2023 14:50 - Görüntülenme: 337
  Beğen | 26  kişi beğendi